• Ceren Damar Davası’nda Karar Ağırlaştırılmış Müebbet
    21 Şubat 2020

    Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde araştırma görevlisiyken, 2 Ocak 2019’da kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilen Ceren Damar Şenel cinayeti davasının 4’üncü duruşmasında mahkeme kararını açıkladı.

    Sanık Hasan İsmail Hikmet, “kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı, mahkeme heyeti cezada indirim yapmadı.

    Mahkeme heyeti, Hikmet hakkında ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, kendisine müdahale eden bir tanığı yaralamaktan 2 yıl hapis cezası verildi.

    “Ceren Damar 15 Temmuz’u Savunuyordu”

    Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla davanın seyrini etkilemeye çalıştığı için eleştirilen sanık avukatı Vahit Bıçak 4. duruşmada tavrını sürdürdü. Bıçak Ceren Damar için; “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” ifadelerini kullandı.

    “Telefonu Devlet Sırrı Gibi Korunuyor”

    Vahit Bıçak duruşmada Ceren Damar’ın telefonun incelenmesi talebini bir kez daha dile getirdi ve şöyle konuştu;

    “Sanığın telefonun incelenmesine ilişkin rapor bulunmamaktadır. Maktulün cep telefonu hafızası, görüşmeler, fotoğraf arşivine hiçbir şekilde ulaşamamıştır. Sanıkla maktul arasındaki ilişki için bu kayıtlara bakılır. Somut olayımızda iki tarafa da bu yapılmamıştır. Maktulenin telefonu açılırsa ne olacak merak ediyoruz. Devlet sırrı gibi korunuyor” dedi. Bıçak gelen tepkiler üzerine“Karşımızda hukuken katil yoktur sanık vardır” ifadelerini kullandı.

    Vahit Bıçak’ın “Cinsel İstismar” Savunması  

    Hasan İsmail Hikmet ile Ceren Damar arasında duygusal bir ilişki olduğu iddiası üzerinden savunma geliştiren sanık avukatı Vahit Bıçak’ın anlatımları mahkeme salonunda gerginliğe neden oldu. Mahkeme başkanın “Davanın sınırları içinde savunma yap” uyarısının ardından savunmasına devam eden Bıçak yine cinsel istismar iddiasında bulundu.

    “Yaşasa Cinsel İstismardan Yargılanırdı”

    Vahit Bıçak savunmasında şu iddialarda bulundu;

    “Maktule, danışmanlığını yürüttüğü öğrencisiyle ilişkiye girerek görevini istismar etmiştir. Sanık, maktulenin cinsel taleplerine boyun eğmek zorunda kalmıştır. Maktule, ‘kamu görevinin sağladığı nüfusu kötüye kullanarak cinsel saldırıda bulunma’ suçunu işlemiştir. Maktule, hayatta olsaydı bu suçtan yargılanabilirdi. Böylesine ağır bir suçun mağduru olmuş bir sanığın karşınızda olduğunu söylemek isterim. İlk cinsel saldırıdan sonra maktule baskılarını arttırmıştır. Sanığı okulda sıkıntıya sokacağını söyleyerek sanığı baskıya almıştır. Sanık, maktulenin tehditlerine boyun eğmek zorunda kalmıştır”

    “Pişmanım Ama Adil yargılanmadım”

    Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Hasan İsmail Hikmet ise karardan önce yaptığı son savunmada şunları söyledi;

    “Yargılamanın her aşamasında pişmanlığımı belirtmek isterim. Adil bir yargılama olduğunu düşünmüyorum. Sanki engizisyon mahkemesindeymişiz gibi hakaretler oldu. Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim ama oldu. Geçmişi geri getiremem. Ben hakettiğim cezayı almak istiyorum. Ne fazla ne az. Ben kaçmadım kendim teslim oldum. Bir can gitti benimde 24 yıllık birikimim gitti. Hakkaniyete uygun bir karar verilmesini istiyorum.”

    Vahit Bıçak’ın Tepki Çeken Mesajları

    Vahit Bıçak 2. duruşmadan bir gün sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla tepki çekmiş, Ceren Damar’ın Hasan İsmail Hikmet’i istismar ettiğini ima eden ifadeler kullanmıştı.

     

     

     

     

     

     

    ÇOK OKUNANLAR