• Gezi Davası: Erdoğan eleştirdi, HSK inceleme başlattı!
    19 Şubat 2020

    İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Davası’nda yargılanan Osman Kavala’nın da arasında bulunduğu 9 sanık hakkında beraat kararı vermişti. Ancak iş insanı Osman Kavala kararın ardından bu kez de 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında yeniden gözaltına alınmıştı.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugünkü AKP meclis grup toplantısında beraat kararını eleştirdi.

    Erdoğan konuyla ilgili olarak “Ülkemizin her davası gibi bu meseleyi de sonuna kadar kararlılıkla takip edecek, adaletin tecellisi için son nefesimize kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Kimin ne olduğunu bilmeniz açısından bu çok önemli, bunlar, masum bir ayaklanma hadisesi değildir. Bunlar, ciddi manada perde arkasında Soros türü, bazı ülkeleri ayaklandırmak suretiyle oraları karıştıran tipler vardır. Onun da Türkiye ayağı, malum içerdeydi. Bir manevrayla dün onu beraat ettirmeye kalktılar. Onlarla beraber başkaları da bu işin içerisinde” dedi.

    Ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi beraat kararını veren mahkeme heyeti hakkında inceleme ve soruşturma izni verdi.

    Bu kapsamda görevlendirilen müfettişler mahkeme heyetinin başkanı Galip Mehmet Perk, üye hakimler Ahmet Tarık Çiftçioğlu ve Talip Ergen hakkında incelemede bulunacak.

     

    ÇOK OKUNANLAR