• Osman Kavala hakkında yeni gözaltı kararı!
    18 Şubat 2020

    İş insanı Osman Kavala 840 gündür tutukluydu. Gezi Davası’na müebbetle yargılanıyordu. Bugün delil yetersizliğinden dolayı hakkında beraat kararı verildi. Akşam saatlerinde özgürlüğüne kavuşması beklenirken, hakkında yeni bir gözaltı kararı çıktı. Kavala, gece saatlerinde İstanbul Vatan’daki Emniyet Müdürlüğü’ne sevkedildi.

    Kararı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı açıkladı. Kavala’nın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen başka bir soruşturma kapsamında yeniden gözaltına alınacağını duyurdu.

    Diğer yandan bazı şüpheliler hakkında iddianameyle birlikte kamu davası açıldığını vurguladı ve 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bugünkü kararıyle ilgili istinafa gideceğini belirtti.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın konuyla ilgili açıklaması:

    “Kamuoyunda “Gezi Olayları” olarak bilinen ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetini hedef alan kalkışma girişiminin soruşturulması kapsamında; eylemleri planlayan, yöneten ve yönlendiren bir kısım şüpheliler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 19/02/2019 tarihli iddianamesi ile kamu davası açılmıştır.

    İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 18/02/2020 tarihli kararı ile hakkında kamu davası açılan sanıkların beraatine ve tutuklu sanık Mehmet Osman KAVALA’nın tahliyesine karar verilmiştir.

    Anılan kararın bozulması talebiyle ilgili mahkemeye süre tutum dilekçesi verilmiş olup kararın gerekçesinin yazılmasına müteakip, C.Başsavcılığımızca istinaf kanun yoluna başvurulacaktır.

    Yargılama sonucunda tahliyesine karar verilen sanık Mehmet Osman KAVALA hakkında, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin C.Başsavcılığımızca yürütülen bir başka soruşturma kapsamında TCK’nın 309. maddesi uyarınca Anayasal Düzeni Bozmaya Teşebbüs suçundan ayrıca gözaltı kararı verilmiştir.”

     

    ÇOK OKUNANLAR