• Türkiye-İran Koronovirüs Hattı
    21 Şubat 2020

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile telefonda görüştü.

    İki bakan, İran’a da sıçrayan Koronovirüs konusunda alınması gereken tedbirleri konuştu.

    Görüşmeyi sosyal medya hesabından duyuran Sağlık bakanı Fahrettin Koca, “İran Sağlık Bakanı Sayın Said Nemeki ile ülkelerinde yaşanan Kovid-19 vakasıyla ilgili telefon görüşmesi gerçekleştirdik. İki ülke arasında alınması gereken tedbirleri acilen hayata geçireceğimizi karşılıklı olarak teyit ettik. Komşumuzun bu hadiseye karşı her zaman yanındayız” ifadelerini kullandı.

     

     

    İran’dan Gelen Yolculara Sağlık Kontrolü

    Fahrettin Koca, İran’dan gelen tüm yolcuların ve uçuşlarda görevli personelin sağlık kontrolünden geçirildiğini ve hastalık belirtisi olanların Türkiye’ye alınmadığını da söyledi. Koca ayrıca, Çin’e önümüzdeki hafta bir kargo uçağıyla tıbbı yardım malzemesi ve ekipman gönderileceğini de açıkladı.

     

    Erdoğan: Tedbir almış vaziyetteyiz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan da Cuma Namazı sonrasında gazetecilerin Koronovirüs konusundaki sorularına, “Biz her an tedbirlerimizi almış vaziyetteyiz” sözleriyle yanıt verdi.

    İran’da Koronovirüs Yayılıyor: 5 kişi öldü

    İran’da ilk Koronovirüs vakkası geçtiğimiz Çarşamba günü (19.02.2020) görülmüş, virüs tespit edilen 2 hasta hayatını kaybetmişti.

    Virüs iki gün içersinde başkent Tahran’a da yayıldı ve ajanslara göre vakka sayısı 18’e yükseldi.

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise İran Sağlık Bakanı Said Nemeki ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra, İran’da şüpheli vakka sayısının 750 olduğunu ve 18 kişide Koronovirüs tespit edildiğini, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 5’e yükseldiğini açıkladı.

    Irak- İran Sınır Kapısı Kapatıldı

    Irak ise İran’da görülen Koronovirüs nedeniyle İran’a açılan, Şeyb Gümrük Kapısı’nı kapattı.

    Irak ve İran arasında, 1450 kilometrelik sınır hattı üzerinde toplam 8 gümrük kapısı bulunuyor.

    Irak resmi haber ajansı INA, gerekli tedbirlerin alınması için Sağlık Bakanlığı bünyesinde bir kriz masası kurulduğunu duyurdu.

    Irak Sivil Havacılık Kurumu ise Irak-İran arasındaki uçak seferlerinde herhangi bir aksamanın veya iptalin söz konusu olmadığını bildirdi.

     

    ÇOK OKUNANLAR